Vandaag was het een lastige dag.

Twee verjaardagen met eten, taart en verschillende zoetigheden maar ik was vastberaden om mij aan mijn keto te houden of het nu onbeleefd overkwam of niet.

Mijn man was er dan ook volledig akkoord mee dat het het niet waard was om niet keto te blijven, alleen omdat andere mensen het niet begrijpen of niet willen begrijpen.

Dus achter een stevig ontbijt en een paar pakjes inpakken, zijn we dan vertrokken naar de eerste verjaardag.

Het eerste feestje was in het thema van Londen high thee dus natuurlijk was er thee, koffie, scones en andere zoetigheden.

We kregen dan ook een menu van de gastheer waarop we te lezen kregen dat er een geheel assortiment aan eten voorzien was voor de middag en avond.

Achter wat bezorgd rond te kijken dachten we dat het misschien geen slecht idee zou zijn om uit beleefdheid te gastvrouw te laten weten dat we ketovoren waren en dus niet zo maar eten gingen laten liggen.

Met een bezorgd hart zijn we dan ook de gastvrouw gaan zoeken met de verwachting dat we een gehele uitleg gingen mogen geven.

Tot ons genoegen echter bleek de gastvrouw keto te kennen en zelfs zelf een ketovoor te zijn waar we dan ook superblij met waren.

Ze had dan ook volledig begrip me de situatie en vroeg dan ook waarom we niks laten weten hadden dan had ze wel moeite gedaan om voor ons andere dingen te voorzien.

We gaven dan ook toe dat we niet tot last wouden zijn en daarom niks hadden laten weten.

Ze had ons dan ook direct laten weten wat op het menu stond wat we konden eten en wat zeker niet keto ging zijn.

We hebben dan ook nog een paar stukjes vis gegeten aangezien het eerste gerecht van de avond fish and chips was, mits het velletje van de vis er af te halen aangezien deze uit bloem en eieren bestaat en niet echt keto was.

We zijn dan ook vertrokken net voor de tweede maaltijd aangezien we nog naar een tweede de verjaardag moesten en we dan toch nog iets konden gaan eten.

We zijn uiteindelijk kebab gaan eten. Toen we binnen kwamen in de zaak wilden we toch eens proberen of we deze keer een kapsalon konden vragen en kijken of we er zonder problemen één zouden kunnen bestellen.

Dus hup daar gingen we dan “2 kapsalons aub zonder frietje en saus”, tot ons genoegen was de eigenaar hier dan ook volledig met akkoord en stelde dan ook geen lastige vragen of keek ons niet aan alsof we op onze kop waren gevallen.

Alleen daarvoor al waren we zo tevreden en blij.

Achter om geld naar de bank te gaan en terug de zaak binnen te komen was ons eten klaar en kregen we een mooi gepresenteerd keto pitta gerechtje voor onze neus.

Voor een beetje uitleg: Waar ik en mijn man wonen heb je veel frituren en pitta zaken dus veel keuze maar spijtig genoeg zijn van de 30 pitta zaken en 20 frituren er weinig die aan onze standaard van eten voldoen die we graag eten.

Tot ons genoegen was in deze zaak de eigenaar heel erg aangenaam en vriendelijk en de pitta om je vingers van af te likken.

We zweerde dan ook direct dat we vanaf nu altijd naar dezelfde gingen terug komen.

Ik kreeg dan ook maar de helft van mijn eten op en vroeg dan ook om het mee te mogen nemen (wat ik normaal nooit doe).

Bij het 2de verjaardagsfeest waar we dan toe gekomen zijn waren al een paar mensen aanwezig.

Deze keer hadden we beter geleerd en hebben we dan ook direct laten weten dat we ketovoren waren en dus geen taart of hapjes gingen eten die niet binnen het ketodieet vielen.

Zoals verwacht kregen we dan ook een antwoord dat we bij de eerste gastvrouw eigenlijk hadden verwacht en een beetje onbegrip.

“Gaan jullie dan helemaal niks van taart eten ?” en ” Maar ik heb bier en frisdrank voorzien willen jullie echt alleen maar water ?”

Dit kan ik begrijpen. Het is een normale reactie voor veel mensen, maar het is nog altijd lastig om te horen.

Uiteindelijk als het tijd was voor te taart hebben we wel gezongen en geklapt maar niks van de taart zelf gegeten en gelukkig werd er ook niet aangedrongen.

Alhoewel mijn man meerdere keren verkondigde dat hij echt wel een stukje wou maar niet mocht van de “chef “.

Al bij al hebben we ons toch nog goed geamuseerd en zijn we ook volledig keto kunnen blijven zonder te veel problemen.

Ik hoop alleen dat ik dit niet snel opnieuw ga moeten doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.