BMI Berekenen met de calculator

Gebruik deze BMI Calculator om supersnel uit jouw BMI berekenen. BMI is. Hiermee heb je direct een antwoord op de vraag in welke gewicht categorie je zit. Gezond, Overgewicht, Ondergewicht of Obees: je weet het direct!

BMI Calculator
Gebruik deze BMI Calculator om jouw Body Mass Index (BMI) te berekenen.
Lengte
cm.
Vul alsjeblieft een waarde tussen 125 en 225 in.
Gewicht
kg.
Vul alsjeblieft een waarde tussen 10.0 en 500.0 in (één decimaal).
Bereken BMI

Deze calculator is voor volwassenen. Voor kinderen zul je een kinder bmi calculator moeten gebruiken.

Meer weten over BMI? Lees dan hieronder méér…

bmi berekenen bmi calculator keto voor beginners

Wat is BMI?

BMI (Body Mass Index) is een gebruikelijke maatstaf voor de verhouding tussen gewicht en lengte van een menselijk lichaam. Het geeft aan of je een gezond gewicht, ondergewicht of overgewicht hebt.

De maat bestaat al eeuwen lang. Al was de oude naam “Quetelet Index”, genoemd naar Adolphe Quetelet, een Belg die leefde van 1796-1874.

De term BMI wordt gebruikt sinds 1972. BMI berekenen wordt gedaan op basis van jouw lengte en gewicht met behulp van de volgende formule:

bmi berekenen, bmi formule

Voorbeeld: je weegt 80 kg en bent 1,75 m lang.

BMI Berekenen: (80 kg)/(1,75 m)² ≈ 21

Resultaat: jouw BMI is 26,12 (licht overgewicht).

Waar moet je op letten bij het berekenen van jouw BMI?

Je BMI geeft snel en eenvoudig een goed beeld van jouw gezonde gewicht. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij BMI niet geschikt is. Of waar andere berekeningen of grenswaarden gelden.

Wanneer is BMI handig en wanneer niet?

Een BMI berekening is vooral handig voor mensen met een standaard bouw. Het is minder van toepassing voor mensen die extreem gespierd zijn, heel erg lang of juist heel klein zijn. Ook bij zwangerschap of borstvoeding is BMI berekenen een minder betrouwbare meet eenheid.

Ook voor 70-plussers en mensen met een Aziatische achtergrond zijn de waarden anders.

Wil je nog véél meer lezen over keto, koolhydraatarm en intermittent fasting? Kijk dan eens op Sacha Kay’s Wondere Keto Wereld. Hier is een grote verzameling van filmpjes, artikelen en informatie te vinden!

Klik hier om terug te gaan naar de beginpagina.