Iedereen die zich bezig houdt met het keto-dieet weet het al na een paar dagen: ketosis maakt dorstig!

Het lichaam ontdoet zich van het vocht dat het vast heeft gehouden voor de glucose-voorraad (2 à 3 gram water per gram glucose), waardoor je meer gaat plassen, waardoor je lichaam zout verliest, waardoor het minder vocht vasthoudt en je dus meer moet drinken, waardoor je meer gaat urineren, etc. etc. Je begrijpt het principe.
Daar komt het in het kort op neer. Ik zal de wetenschappelijke uitleg achterwege laten.

Je moet dus drinken. Veel. Droge mond? Water drinken. Naar het toilet geweest? Water drinken. Net uit bed? Water drinken…
Water, water, water! En vergeet hierbij niet de elektrolyten (zout, magnesium, potassium) aan te vullen.

Hoe past citroen-gember water in het keto-dieet?

Eerstens: het is super lekker. Van water wordt je op een gegeven moment wel een beetje appelig. Flauw. Melig. Water waaraan een citroen-gember smaak zit is daarentegen pittig, fris en bruist van de energie.

Als dat al geen reden genoeg is?

Voordelen Citroen

Citroenen Detox Urinezuur - Keto voor Beginners - Ketodieet Gezond AfvallenNaast het feit dat citroenen bomvol vitamine C en pectine zitten, helpen ze bij het handhaven van de normale pH waarde in het lichaam. Dit komt doordat ze alkaline componenten bevatten. Deze componenten helpen erbij om het urinezuur in het lichaam laag te houden.

Een te hoog gehalte aan urinezuur in het lichaam, kan meewerken aan tal van gezondheidsproblemen, waaronder Diabetes Type 2, Nierstenen en Hart- en Vaatziekten.

Sommige proteïnes uit onze voeding, produceren urinezuur. Daarnaast zijn er twee belangrijke factoren in het lichaam die bijdragen aan de productie van urinezuur in het lichaam: insuline en ketonen.

Als je nieuwe eetstijl het keto dieet is, dan neemt de insuline af, maar de ketonen komen ervoor in de plaats. Het is dus van belang om deze urinezuurkristallen te neutraliseren. Citroenen en citroensap kunnen hierbij helpen.

Door citroensap toe te voegen aan het water wat je drinkt, help je de urinezuurkristallen te neutraliseren, waarmee je bijdraagt aan het gezond houden van nieren, lever en je hele lichaam.

Voordelen Gember

Gember Detox Urinezuur - Keto voor Beginners - Ketodieet Gezond AfvallenGember is een prikkelende specerij die al eeuwen ingezet wordt als kruidengeneesmiddel. Zo wordt het verondersteld een libido-verhogend effect te hebben door de stimulatie van de bloedcirculatie en zijn verwarmende eigenschappen.

Daarnaast werkt gember tegen reisziekte, misselijkheid, maagklachten en ochtendmisselijkheid. Ook heeft het een ontstekingremmende werking en zou het ook helpen om het geheugen te verbeteren.

Overtuigd? Zo maak je het!

Citroen Gember Water Detox - Keto voor Beginners - Ketodieet Gezond AfvallenNodig: kokend water, gember (ongeveer 3 centimeter) en verse citroen. Gebruik hiervoor het liefst een onbespoten citroen, omdat de schil eraan blijft zitten.
Was de gember en citroen grondig. Snij ze in plakjes en doe ze in een grote kan. Giet er het kokende water overheen. Even laten trekken en dan opdrinken. Schenk de citroen en gember nog een keer op met kokend water en zet het in de koelkast voor ‘s avonds. Het kan dan eventueel te scherp zijn, maar het laat zich dan goed lengen met koud water voor een fris-pittig drankje.

Meer lezen

Wil je meer lezen over de informatie in dit artikel, hier zijn de bronnen te vinden:
Japans wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van het veranderen van de pH waarde in het lichaam
Wetenschappelijk onderzoek naar Hyperuricemia (te hoog urinezuurgehalte) en Hart- en Vaatziekten
Onderzoek van de Amerikaanse Diabetes Stichting naar het effect van hoog urinezuur op Diabetes Type 2
Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van verhoogd urinezuur en het metabolisch syndroom op jongeren

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.