Vandaag was niet echt een speciale dag op gebied van dieet zoals het enige dat een beetje raar was was dat ik op 1 of andere manier op 1 dag een kilo terug was aan gekomen.

Mijn vermoeden was dan ook direct spiermassa aangezien ik mij voor de rest perfect aan mijn macro’s had gehouden.

Ik heb al gemerkt dat dit vaak gebeurt je lichaamsgewicht kan niet constant in een dalende richting gaan, soms moet het zichzelf wat stabiliseren voor het weer begint te dalen.

Dus gewoon doorzetten is de boodschap.

Ik heb zoals normaal weer gegeten en heb dan ook plannen gemaakt, wat ik ongeveer de rest van de week zou gaan eten.

Gelukkig begint dit altijd maar gemakkelijker te worden, in het begin is het een hele klus om dit gedaan te krijgen maar ik heb gemerkt hoe langer je dit dieet doet hoe beter je er in wordt.

Ik ben ook vandaag met de hond naar de dierenarts moeten gaan aangezien hij al een paar dagen minder eet en futloos is, het viel me ook op dat hij redelijk wat wondjes aan zen staart had en aan zen poten veel zat te likken tot bloeden toe als we hem niet tegen houden.

Gelukkig was het niet ernstig de dierenarts gaf hem dan ook 2 spuitjes 1 met antibiotica en 1 met een middel tegen allergieën.

De dierenarts wist me dan ook te vertellen dat mijn lieve hond een allergie had van iets en daar veel last zal van hebben waardoor hij minder at een constant zijn eigen tot bloeden toe zat te bijten en likken.

Dus die paniek was dan ook snel weer over.

Wat me wel opvalt is dat ik vroeger wel nog al snel een paniekaanval kreeg en dat dit nu wel verbeterd is dus daar ben ik wel blij voor ik weet nu niet of dit komt door de keto of omdat ik nu beter om kan gaan met stress maar ik ben er wel heel blij om.

Noot van Sacha: als je een groot gewichtsverschil hebt in enkele dagen (of zelfs van de één op de andere dag), dan is dat vrijwel altijd een schommeling in de vochthuishouding, die veelal veroorzaakt wordt door hormonen. Om spiermassa aan te komen, moet je bewust met spierontwikkelingstraning bezig zijn, en dit is nooit te meten in kilo’s per dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.