Mocktails Borrelen Feest Drankjes Zero Alcohol - Ketodieet voor Beginners - Keto Coaching Nederland België

Ik geef het toe. Mijn bijna vijf jaar keto, zijn gepaard gegaan met lekkere drankjes. En dan niet van het soort “thee, koffie, water, etc”. Nou ja. Die ook natuurlijk. Maar ik bedoel meer de “niet zo heel clean keto” en “alcoholhoudende” drankjes.

Want ja. Ik woon in Frankrijk. Dus ja. Ik lust graag een glas cognac (of whiskey), wijn of champagne.

Ze zijn allemaal niet clean keto, maar de cognac of whiskey bevatten dan in ieder geval geen koolhydraten. Dit in tegenstelling tot de rest…

Voor mijn winter-reset, heb  ik aan aantal veranderingen in mijn leven aangebracht (later meer hierover). De één wat groter dan de ander, ik geef het toe, maar wél veranderingen.

Eén daarvan is het skippen van de alcohol. En dan niet alleen degene die koolhydraten bevatten. Neen. Zero alcohol.

Water Borrelen Feest Drankjes Zero Alcohol - Ketodieet voor Beginners - Keto Coaching Nederland BelgiëEn daar moet natuurlijk wel een alternatief voor komen. Want deelnemen aan een “apérootje” (nogal een ding hier in midden Frankrijk) gaat samen met een drankje en hapje (ik neem vaak een “tapas” schoteltje). En alhoewel het hierbij uiteraard géén verplichting is om alcohol te drinken, komt het daar voor mij helaas wel op neer. Want wat zijn de alcoholvrije keto alternatieven? Water, bruiswater (al dan niet met een schijfje citroen) en cola light. Dat is het wel zo’n beetje.
Er zijn ook wat sapjes, maar appelsap en jus d’orange vallen überhaupt af, want NIET keto.
Cola drink ik niet, of het nu zero, diet of light is.
En om daar dan te gaan staan met mijn glaasje water, al dan niet met een bubbel. Nee. Zover is het in mijn hoofd nog niet. Er zal iets anders moeten komen om het een ware “apéro” beleving te laten zijn.

Dus moet ik op jacht naar een feestelijk alternatief óf de apéros maar (tijdelijk) helemaal uit mijn hoofd zetten en gewoon mijn glaasje “Perrier Citron” drinken.

Aangezien ik me voor kan stellen dat ik niet de enige ben die graag feestelijk mee wil doen met een verjaardag en het liefst ook een wat gezonder alternatief heeft, die alleszins bevredigend is, ga ik op jacht en deel ik mijn resultaten en bevindingen.
Wellicht heb je er iets aan voor de feestdagen.

Een klein onderzoek op de websites van de grote supermarkten, leert mij dat er diverse opties in suikervrije drankjes zijn:
– Zero frisdrank; niet heel clean keto, maar vooruit
– Vruchtensap; yikes! Helemáál niet keto, maar het feit dat sap stijf staat van de koolhydraten uit fructose (vruchtensuikers) maakt het blijkbaar suikervrij voor de supermarkten…
– Water met een smaakje; al klinkt dit vooralsnog niet heel feestelijk…

Borrelen Feest Drankjes Zero Alcohol - Ketodieet voor Beginners - Keto Coaching Nederland BelgiëHelaas zit er in alcoholvrij bier teveel koolhydraten en levert de Bridge Brewing Company hun PrimeTime bier nog niet in Europa. Alhoewel daar dan nog wel alcohol in zit. Is alcoholvrij koolhydraatarm bier zo’n onmogelijke opgave? Blijkbaar… We gaan het zien.

In mijn volgende “op jacht naar” avontuur de Grote Test van de waters en de frisdranken. Wordt vervolgd.

Heb je tips? Laat het me dan weten!

Hou het keto,
Sacha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.