Vandaag opgestaan en he toch niet kunnen laten om even op de weegschaal te gaan staan.

En oef de kilos zijn er terug aan het af smelten dus de keto sandwich werkt echt tot mijn plezier.

Aangezien ik vorige week geen gram ben af gevallen en zelfs een cm van omvang was bij gekomen was ik me weer zorgen aan het maken dat ik weer iets verkeerd aan het doen was, tot mijn opluchting was dit dus niet het geval.

Spijtig genoeg heeft mijn man niet hetzelfde geluk het is nu de 2de keer dat hij uit ketose is toen we zijn ketonen wilden meten verkleurde de strip dan ook totaal niet.

Ik heb wel een paar vermoedens hoe dit zou kunnen gebeurd zijn: hetzij teveel aan eiwitten eten hetzij te veel sucrose binnen te hebben binnen gekregen of wat het ook zou kunnen zijn is dat hij te veel koolhydraten op 1 dag heeft binnen gekregen.

We gaan deze keer opnieuw beginnen in een weekend en het juist doen.

Met zoals het hoort een degelijke planning en een voedingsberekening van zijn macro’s.

Dit is eigenlijk de juiste manier en is hoe het eigenlijk correct zou moeten gedaan worden.

Het probleem is waar ik enorm streng op mezelf ben en dus geen extraatjes eet of bepaalde dingen mis is mijn man daar volledig anders in.

Ik heb jaren met overgewicht gezeten en ik kon niet van bepaalde soorten eten afblijven en dit was moeilijk maar sinds ik ketovoor ben geworden is dit niet echt een probleem ik eet goed en ik mis zoete dingen totaal niet.

De moeite om ergens af te blijven is ook niet zo moeilijk als ik had verwacht, wat ik wel moet toe geven is dat ik een goede 5 jaar in een bakkerij heb gewerkt zowel als bakker als verkoopster dus ik werd dan ook elke dag geconfronteerd met lekkers en koekjes en ben er dan ook een beetje immuun voor geworden.

Zoals een medewerker in een chocoladefabriek die elke dag met chocolade word geconfronteerd, in het begin is het moeilijk om er af te blijven omdat de verleiding te groot is maar achter het zoveelste stukje chocolade dat je eet word je het moe en blijf je er dan ook gewoon af.

Het probleem bij mijn man is dat hij een sportieve sperzieboon is en dus eigenlijk nooit heeft moeten diëten of zelfs op dieet is moeten gaan, als gevolg kan hij dan ook niet de nodige discipline opbrengen om een dieet vol te houden.

Hij snapt dat keto voor hem echt een wereld van verschil zou kunnen geven op gebied van gezondheid maar vindt het natuurlijk heel ambetant om dat stukje taart of dat lekkere koekje te laten liggen.

Het keto dieet is eigenlijk een perfect dieet voor iedereen maar vraagt wel een grote discipline van de persoon die het volgt het is inderdaad waar dat je veel dingen moet laten en dat het niet altijd leuk is, het is ook waar dat je soms toch eens graag gewoon dat heerlijk stukje taart zou willen eten, maar uit mijn ervaring en de tijd die ik al in veel diëten heb gestoken kan ik met absolute zekerheid zeggen:

Hou vol het is het waard en dit zal je helpen ik heb nog nooit in men leven een soort dieet als dit gedaan en ik zou ook nooit geen ander meer willen doen, keto kan je helpen zowel om gezondheid als mentale stabiliteit te vinden.

Ik probeer aan niemand de keto lifestyle te verkopen maar ik denk als mensen voor zichzelf kunnen ontdekken hoe geweldig het is ze nooit meer zullen terug keren naar hoe het was.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.