Keto Basis

Home / Keto Basis

In onze keto-basis informatie artikelen, vind je wat je wel en niet mag eten, en wanneer je mag eten. Ook wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de veelvoorkomende problemen die mensen ondervinden als ze aan een keto-dieet beginnen (de keto-griep) en hoe deze problemen voorkomen kunnen worden. Ook wordt er uitgelegd hoe je te weten komt of je in ketose bent én hoe je er komt.

En uiteraard vind je hier in de basis informatie ook informatie over de meest voorkomende fouten die mensen maken als ze aan een keto-dieet beginnen én hoe jij deze kunt voorkomen en met succes de keto eetstijl aan kunt nemen.

Deze website biedt volledige informatie en heerlijke recepten. Daarnaast zullen er in de toekomst nog vele handige uitbreidingen zijn om de keto ervaring zo optimaal mogelijk te beleven op deze website. Abonneer je dus op onze nieuwsbrief om volledig op de hoogte te blijven.

Ons doel is om het keto-dieet zo duidelijk en eenvoudig mogelijk voor je te maken, zodat ook jij over kunt stappen op deze fantastische levensstijl met het eten van vele gezonde dingen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief
Wij houden uw gegevens privé en delen deze uitsluitend met derden die deze mail-service mogelijk maken. Lees onze Privacy Policy

BMI Berekenen – Bereken snel, gratis en eenvoudig jouw BMI!

BMI Berekenen met de calculator Gebruik deze BMI Calculator om supersnel uit jouw BMI berekenen. BMI is. Hiermee heb je direct een antwoord op de vraag in welke gewicht categorie je zit. Gezond, Overgewicht, Ondergewicht of Obees: je weet het direct! Deze calculator is voor volwassenen. Voor kinderen zul je een kinder bmi calculator moeten gebruiken. Meer weten over BMI? Lees dan hieronder méér… Wat is BMI? BMI (Body Mass Index) is een gebruikelijke maatstaf voor de verhouding tussen gewicht en lengte van een menselijk lichaam. Het geeft aan of je een gezond gewicht, ondergewicht of overgewicht hebt. De maat...

Keto Basis, Deel 1 : wat is nou eigenlijk een keto-dieet?

Je hebt ongetwijfeld gehoord over het Keto dieet. Het lijkt de nieuwste hype te zijn met alle berichtgeving in televisieprogramma’s, kranten en tijdschriften.

Maar wat is dat ketodieet nou eigenlijk? Wat betekent keto en hoe moet je het doen? We beginnen bij het begin...
Keto Basis Deel 1

Keto Basis, Deel 3 : Wat eet je in een ketogeen dieet?

Een keto dieet bestaat uit het eten van écht eten: vlees, vis, eieren, groenten en gezond vet. Als je volgens de keto methode eet, eet je zeer weinig koolhydraten; het grootste deel van de macronutriënten (voedingsstoffen die in grote hoeveelheden voorkomen zoals koolhydraten, eiwit en vet), ook wel macro's, bestaat uit vet en de hoeveelheid eiwit is gematigd.

Keto Basis, Deel 5 : Keto – De Gezondheidseffecten

Veel mensen weten dat je met een keto levensstijl veel gewicht kunt verliezen en een vetverbrandingsmachine wordt. Maar er zijn nog meer mogelijke voordelen verbonden aan het volgen van een keto-dieet. Zo kan keto een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen opleveren! Deze kennis kan onder andere helpen om je te motiveren om dóór te zetten als je op een zogenaamd "afvalplateau" terecht komt...

Macro’s Deel 1: Koolhydraten – Groenten – Welke zijn goed en welke niet?

Groenten vormen een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding. En zo ook voor een gezond keto dieet: het grootste deel van een bord moet bestaan uit groente. Tegelijkertijd bestaan groenten voor het grootste gedeelte uit koolhydraten. En daar mag je dan maar weer 20 gram netto per dag en mogen de koolhydraten slechts 5% van het geheel aan calorieën zijn. Verwarrend! Hoe pak je dit nou aan?

Uitdaging: Op jacht naar de Ultieme Keto Feestdagen

Ze komen er weer aan: De Feestdagen. Oftewel: de Decembermaand. Kerst is nog een tijdje weg (nog 87 dagen, om precies te zijn…), maar juist daarom is het nu een mooie tijd om alvast aan de slag te gaan met het maken van Feestdagen Lekkers!

Zeker met de kruidnootjes en andere Sinterklaas snoeperijen al in de winkels en de kerstdecoraties in de schappen, gaat het toch al kriebelen: hoe moet dat nou, met al dat Kerst en Sinterklaas lekkers in de decembermaand en mijn Keto Dieet?

Vet Aangepast vs Ketose

Eenmaal begonnen aan de Keto manier van eten, kom je er al snel achter:

Ketose is niet de heilige graal van het Keto dieet, maar “fat adapted”, oftewel “vet aangepast” is het wel.

Maar wat is dat nou precies? Hoe word je aangepast aan vet? En wat is precies het verschil met ketose?

In dit artikel vind je de antwoorden op deze vragen en meer.