Nu voor iedereen het nare covid-virus steeds dichter bij lijkt te komen, ligt het voor de hand om te denken “f*ck keto, er zijn belangrijkere dingen op dit moment”.
Helemaal wáár.
Maar het ene belangrijke ding (bv familie) sluit het andere (bv gezondheid) niet uit.
Naast werken aan jouw gezondheid door veilig te blijven, kan júíst volhouden met keto, hoe groot de uitdaging misschien ook is, bijdragen aan een gezonde geest en een gezond lichaam.
Uiteraard voorkomt keto niet dat je ziek wordt, maar het geeft misschien net jouw lichaam dat extra beetje kracht. Bijvoorbeeld omdat jouw weerstand minder bezig is met het blussen van interne ontstekingsbrandjes, om maar iets te noemen.
Of wellicht zorgt de extra energie, die je door de ketose hebt, ervoor dat je toch even voor de buis die 5K gaat lopen, waardoor je jouw longen en hart een boost geeft.
Daarnaast kan het zorgen voor stabiliteit en overzicht. En het gevoel een stukje controle in jouw leven te hebben en te houden. Dat kan weer zorgen voor een stukje mentale gezondheid. Want een goed eetplan geeft overzicht en een gevoel van het hebben van controle.
Er zijn, zeker nu, veel dingen in het leven waar we geen controle op uit kunnen oefenen. Maar de manier waarop we eten en voor ons lichaam zorgen is er daar niet één van.
Gezond eten en bewegen is iets wat je zelf onder controle hebt. Dat is iets wat je zelf in de hand hebt.
Dus hou vol, hou het keto!
Blijf gezond én in controle, allemaal. En voor degene die al ziek zijn: heel erg veel beterschap, zorg goed voor jezelf. ❤

You’ve got this.

Sacha.

P.S. Meer motivatie nodig? Wat te denken van een artikel over het stap voor stap bereiken van jouw keto doelstellingen? Je leest het hier.