De één gaat als een speer en verliest kilo’s tegelijk, bij de ander kruipen de pondjes ervan af. Dit levert veel frustratie op. En allebei zeggen ze hetzelfde: ik hou me exact aan mijn macro’s.
Natuurlijk is het ene lichaam het andere niet, heeft de één meer overgewicht dan de ander en hebben we niet allemaal dezelfde leeftijd en bijbehorende hormoonhuishouding.

Maar kan het ook zijn dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die het succes van het gewichtsverliezen vertragen? Het antwoord zal je waarschijnlijk niet verbazen: Ja. Het kan. In dit artikel meer informatie over welke producten en gewoonten kunnen zorgen voor een afvalplateau.

Zuivel

Zuivel Melproducten Afvalplateau Gewichtsverlies versnellen - Keto voor Beginners - Nederland België - KetoprogrammaZuivelproducten bevatten melksuikers (lactose) en caseïne, die het aanmaken van insuline stimuleren. Hoewel vette melkproducten zoals kaas en room voor vele ketovoren een favoriet zijn, kan teveel en te vaak zuivel eten en drinken ertoe leiden dat het gewichtsverlies vertraagd wordt. Hou je voor de zuivel aan de in recepten aangegeven hoeveelheden, eet ze niet iedere dag, pas op met room in de koffie en thee, wissel het bakken in boter af met het bakken in olijfolie of avocado-olie en snack geen plakjes of blokjes kaas (of cheese pops of kaaschipjes…). Als het gebruik van kaas in een maaltijd of recept niet strikt noodzakelijk is, laat het dan weg.

Fruit

Bessen Afvalplateau Gewichtsstagnatie - Keto voor Beginners - Nederland België - AfvalprogrammaFruit is niet strikt gezien noodzakelijk om gezond te blijven met keto. Bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen, etc.), citroenen en limoenen kunnen prima. Maar wel met mate. En niet iedere dag. Zit jouw weegschaal muurvast? Overweeg dan om een week alle vormen van fruit uit jouw voeding weg te laten.

Snacken

Snacken Ketosnacks Eetmomenten - Keto voor Beginners - Nederland België - KetoprogrammaDe beste manier van snacken is niet snacken. Met keto kun je het beste maximaal 3 eetmomenten per dag aanhouden. En dus niet tussendoor naar snacks grijpen. Hoe keto-proof ze nog zijn en hoezeer ze nog in jouw dagtotaal passen. Doe het niet. Heb je honger tussen de maaltijden door? Dan wordt dat bijna altijd veroorzaakt door een tekort aan vetten. Breng de gezonde vetten in jouw voeding omhoog en je zult zien dat de tussendoortrek of goestinkjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Noten

Noten Afvalplateau - Keto voor Beginners - Nederland België - AfvalprogrammaNoten zijn gezond. Noten bevatten goede vetten. Maar teveel noten houden gewichtsverlies tegen. De noten met de laagste koolhydraten zijn pecannoten, paranoten en macadamia’s. Eet er maar een paar, in plaats van een hele hand vol. Al valt dat natuurlijk met verse gezouten noten van de notenbar absoluut niet mee. Lukt het je niet om slechts af en toe een paar nootjes te eten bij de maaltijd? Laat ze dan liever weg om te kijken of dit jouw weegschaal weer de goede kant op gaat laten gaan!

Light frisdranken

Light Zero Frisdank Cola - Keto voor Beginners - Nederland België - AfvalplateauZeker als het heet is kan een super koel glas zero of light frisdrank met ijsklontjes erg aanlokkelijk zijn. Of light siroop. Deze dranken bevatten echter meestal zoetstoffen die niet binnen een keto leef- en eetstijl passen. Merk je dat jouw gewichtsverlies stagneert? Laat dan gedurende een week deze drankjes weg uit jouw routine en kijk of je jouw gewichtsverlies hiermee weer een boost geeft. Niet iedereen heeft er last van, maar sommige mensen wel. De moeite van het proberen waard! Er zijn leuke opleukmanieren om het drinken van water interessanter te maken. Zo kun je er zelf gember, citroen, komkommer, munt en andere dingen indoen en laten trekken. Ook zijn er in de handel nu leuke theesoorten voor koud water. Ze zijn te vinden van onder andere Clipper, Lipton en Twinings.

Conclusie

Afvalplateau Stagnatie - Keto voor Beginners - Nederland België - KetocoachingEen stagnerend gewichtsverlies kan veroorzaakt worden door specifieke voedingsgroepen. De meest belangrijke zijn zuivel, fruit, noten en light frisdranken. Niet iedereen reageert hetzelfde op alle voedingsmiddelen. De één kan het zonder problemen eten, bij de ander levert het problemen op. Laat een bepaald voedingsmiddel gedurende een week uit jouw voeding weg om te kijken of dit een positieve uitwerking heeft.
Ook kan de weegschaal blijven hangen als er op een dag teveel eetmomenten zijn. Hou maximaal 3 eetmomenten per dag aan en snack niet tussendoor, hoe keto-proof de snacks ook zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.