Keto is gek, keto is vreemd, keto is anders…

Het is een totaal andere manier van eten dan de meeste onder ons gewend zijn.

Opvallend is dat de meest positieve ketovoren, de mensen zijn die al allerhande diëten en van alles en nog wat geprobeerd hadden (incl. gastro-bypass operaties), maar steeds iedere keer toch weer een beetje zwaarder werden.

Waarom? Simpel…

Op het gemiddelde dieet eet je veel minder kcals dan met keto.
En vetten? Vrijwel uitgesloten!
Kaas? Nope. Of, wacht. Jawel: 20+ kaas. Of was het 30+?
En uiteraard alles uitsluitend mager: kwark, yoghurt, etc.
Geen boter.
Matig olijfolie, that’s it.
En vlees? Nou ja, dat kan wel, maar dan wel máger vlees, uiteraard…

Het resultaat: de hele tijd honger. En tegenvallende resultaten, in de meeste gevallen.

En dan is daar keto…
Ineens mag, nee, MOET je veel vet eten. Na de eerste week, die een beetje moeilijk is, merk je dat het stemmetje in jouw hoofd wat aangeeft dat je vól zit ECHT bestaat en géén sprookje was, waar iedereen het altijd maar over had. Je vergeet soms misschien zelfs wel te eten!

Na jezelf een beetje meer verdiept te hebben in keto, want je mist toch eigenlijk best wel die boterham met pindakaas, kom je er achter dat het zélfs mogelijk is om keto-proof brood te maken. En dat je suikervrije pindakaas in no-time zelf gemaakt hebt.

Je gaat nog een beetje verder kijken en komt dan tot de ontdekking dat voor bijna álles wel een keto-alternatief is (zelfs voor Sushi!!!).

Het is een manier van eten waar jezelf in moet gaan vinden en die bij jou moet gaan passen. Bijna iedereen begint een beetje op een vaag donker bospad en heeft eigenlijk geen idee waar hij nou eigenlijk echt mee bezig is. Maar al snel laat de weegschaal zien dat hij blij is met de nieuwe manier van eten. En gaan het lichaam én de geest meestal in rappe schreden vooruit.

Keto is geen “kant-en-klaar-één-maat-past-voor-ieder”-dieet. Het is een proces om jouw weg te vinden door het keto-bos, naar de keto-stijl die bij jou past.

Simpelweg een nieuwe manier van eten waar je jezelf de rest van jouw leven aan gaat houden.

Als je het proces als een geweldige ontdekkingsreis beschouwt en een open vizier houdt, dan maakt het jouw keto-avontuur heel erg leuk en spannend.
En de resultaten zullen volgen.

Succes,
Sacha.

P.S. Nog meer motivatie nodig? En tips en tricks die je kunnen helpen bij het doorzetten? Lees dan dit artikel eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.