Ik heb het al heel vaak gezegd, maar naar mijn idee kan ik het niet vaak genoeg zeggen:

Denk niet in termen van “dat mag ik niet” of “dit kan niet”, maar in termen van “Kan ik dit in mijn dagtotaal passen? Zo ja: wil ik dat ook echt?”

Door je af te vragen of je “iets wel of niet mag”, leg je jezelf beperkingen op die (vaak) helemaal niet nodig zijn, en zelfs zeer ongewenst.

Wil je banaan? Kies er dan één uit met 20 koolhydraten en eet die dan. Helaas kun je dan de rest van de dag niets meer eten, maar hé, je wilde heel graag die banaan en hebt het ervoor over, dat je jouw gezonde bordje sla nu niet meer kunt eten………
Niet de meest verstandige keuze, zul je met me eens zijn. Want onze schamele 20 gram koolhydraten kunnen we veel beter besteden aan koolhydraatarme groente en fruit: daar kunnen we veel meer van eten en ons lichaam heeft er meer aan.

Maar het eten van die banaan (of ………) is wel degelijk een keuzemogelijkheid.

En soms kan het beter zijn om er bewust voor te kiezen, dan jezelf constant voor te houden “dat het niet mag”, zodat op een moeilijk moment het grijpen naar het verboden item onvermijdelijk nog veel aantrekkelijker wordt.

Daarmee maak je het jezelf onnodig moeilijk en keto onnodig beperkend. Want zeg nou eerlijk: ken je een dieet waarbij je meer én lekkerder kan eten dan met keto? Met zo’n goed resultaat? Zonder honger?
Nee toch?

Stop dus met jezelf beperkingen op te leggen, maar begin met het nemen van beslissingen. Dat maakt jouw keto-leven een heel stuk leuker, gezonder én lekkerder!

Succes,
Sacha.

P.S. Nog meer motivatie nodig? En tips en tricks die je kunnen helpen bij het doorzetten? Lees dan dit artikel eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.