Keto is niet iets wat je “een beetje” kunt doen.
Je eet keto, of je eet niet keto.

Als je stopt met keto eten, ga je in het meest gunstige geval “koolhydraatarm” eten. Geen probleem als je vet aangepast bent. Als je vetaangepast bent en bijvoorbeeld 50 gram koolhydraten gaat eten, blijf je waarschijnlijk gewoon in een lichte ketose en blijf je er de voordelen van ondervinden. Zeker als je dit doet in combinatie met 16/8 “vasten” of leeft onder het motto “feasting-fasting”.

Maar……..

Ben je nog niet vet aangepast en ga je meer koolhydraten eten náást de “lekker veel keto vet”, dan kom je keihard weer in gewicht aan.
Om het nog maar niet te hebben over helemaal weer terug naar “gewoon” eten, maar de bulletproof koffie en kloddertje mayo gewoonte in stand houden.
Het resultaat: YoYo Modus… To The Max!!! Terug naar af of erger, helaas.

Niemand wil weer terug aankomen. Ook jij niet.

Zie dus keto écht gewoon als jouw nieuwe manier van eten. Het is een dieet met de allermeeste verzadigende voedingsmiddelen die er zijn. En hele goede alternatieven voor bijvoorbeeld snoep en brood. Beter wordt het niet. Echt niet.

Dus… Zet door. Niet stoppen. Er komt een tijd dat je op streefgewicht zit en weer wat meer koolhydraten (uit gezonde dingen, uiteraard…) per dag kunt eten. Zie keto als jouw avontuur. Probeer jouw oude manier van eten keto-proof te maken en het volhouden wordt een peulenschil en is keto in no time jouw nieuwe eet- en leefstijl!

Hou vol.
Stel bij.
Je kunt het!
Ja.
Echt.

Succes,
Sacha.

P.S. Nog meer motivatie nodig? En tips en tricks die je kunnen helpen bij het doorzetten? Lees dan dit artikel eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.