Soof's Ovenschotel - Ketodieet Avondeten Recept - Keto voor Beginners Nederland België
Soof's Ovenschotel - Ketodieet Avondeten Recept - Keto voor Beginners Nederland België

Ingrediënten

350 gram bloemkool
250 gram rundergehakt
50 gram geraspte mozzarella (naar smaak)
25 gram geraspte mozzarella om af te werken
1/2 prei
1/2 ajuin
40 gram echte boter
2 eetlepels olijfolie
1/2 bouillonblokje naar keuze
nootmuskaat (naar smaak)
paprikakruiden
currykruiden
karwijkruiden
zout en peper
Verrukkelijke ovenschotel met bloemkool en gehakt, bedacht door Soof, een lid van de Keto voor Beginners Facebook groep. De specerijen en kaas maken het compleet.

Bereiding

1.Doe de bloemkool in stukjes en kook gaar, let op dat je het niet te gaar kookt. Net gaar is voldoende, zo is je puree niet te waterig. Als de bloemkool gaar is giet je het water af, hou hier wel een beetje kookvocht apart, dat kookvocht heb je nodig om onder je puree te mixen.
2.Voeg alle kruiden onder je puree die je graag hebt. Ik heb in dit geval peper, zout en nootmuskaat gebruikt om die typische pureesmaak te verkrijgen. Mix alles goed samen met een blender of een staafmixer en voeg beetje bij beetje wat kookvocht toe, liever niet alles in één keer, dan heb je de kans dat het te waterig wordt. Beter te weinig dan te veel dus. Op het laatste voeg je de +/- 100gr mozzarella en het klontje boter toe.. Zo wordt de puree vast van structuur en krijgt hij een vollere smaak.
3.Verwarm de oven voor op 200°C
4.Het gehakt bak je aan in wat olijfolie (voor onze vetten weet je wel :D , terwijl het bakt voeg je kruiden naar keuze toe, het is maar net wat je graag hebt. In mijn gerecht voegde ik; peper, zout, karwij, curry en rode paprikakruiden toe, dat geeft het een iets wat Oosterse toets.
5.Snij de prei en de ajuin in kleine stukjes en laat ze blancheren in de pan. Ze zijn goed voor de ovenschotel eens ze glazig zijn.
6.Nu vul je gewoon je ovenschotel! Eerst gehakt, dan de prei/ajuin en dan de puree erbovenop. Je kan de ovenschotel nog afwerken met wat geraspte mozzarella en dan laten gratineren in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.