Een klein onderzoek onder Ketovoren heeft het uitgewezen: er is een duidelijke top 10 van voedingsmiddelen die door de ketovoren op grote schaal gebruikt wordt. Doe er jouw voordeel mee, als beginnende ketovoor en haal deze favoriete keto levensmiddelen in huis!

   Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Ei - Nederland België       1. Ei
Met stip op één: ei! Veelzijdig, makkelijk én super goedkoop. Daarnaast kan het kip- en keto-vriendelijk als je kiest voor biologische vrije uitloop eieren.

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Kaas - Nederland België2. Kaas
Een goede tweede plaats: kaas. Ook super veelzijdig, veel verschillende soorten en smaken en daarnaast ook nog eens heel erg makkelijk. Een goed evenwichtig keto-ontbijtje hoeft namelijk niet méér of moeilijker te zijn dan wat blokjes kaas, worst en snacktomaatjes.

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Groente - Nederland België3. Groente
Alhoewel koolhydraatarme groente het belangrijkste deel van een keto-maaltijd hoort te zijn, vinden we deze sterke deelnemer pas op de derde plek. Heeft het te maken met het feit dat Sla en Avocado vaak apart genoemd werden in het onderzoek? Wie weet… Kies als groente altijd voor koolhydraatarm. Zie het artikel van Keto voor Beginners hier.

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Boter - Nederland België4. Boter
Net buiten de keto voedingsmiddelen top 3: boter. Er zijn aardig wat ketovoren die al langere tijd geen boter hadden gegeten in verband met hun overgewicht, maar leven zich nu helemaal uit! Want: boter mag! Boter bevat goede vetten. Het liefst wel kiezen voor grasboter. Al is dat niet voor ieder budget weggelegd.

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Avocado - Nederland België5. Avocado
Alhoewel ook een groente (technisch gezien fruit…), werd de avocado in het onderzoek zo vaak apart genoemd, dat we hem maar apart in deze top 10 hebben vermeld. Naast gezonde vetten, is avocado ook een belangrijke bron van kalium (potassium) en is  daardoor een prima vervanging van banaan, voor deze belangrijke electrolyt.

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Room - Nederland België6. Slagroom, room
Room, of slagroom, zijn het ultieme keto levensmiddel om recepten die om melk vragen in een handomdraai keto-proof te krijgen. Er kan hiervoor ook ongezoete amandelmelk worden gebruikt. Maar hé: room! Wie wil dat nou niet?

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Vlees - Nederland België7. Vlees
Verrassend genoeg staat vlees pas op de 7e plek in deze keto voedingsmiddelen top tien! Alle soorten vlees zijn toegestaan met keto. En lekker de karbonade mét vet opeten. En de kip mét het vel. Heerlijk!

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Sla - Nederland België8. Sla
En weer een groente die zo vaak apart werd vermeld tijdens het keto-onderzoek naar levensmiddelen, dat we hem apart een plekje in deze top 10 hebben gegeven. Sla. Iedereen lust het. Er zijn veel soorten, met verschillende smaken en dan ook nog eens superlaag in koolhydraten. Een ware droom voor ketovoren! Naast iedere maaltijd past altijd nog een schaaltje met “groene blaadjes” (sla, veldsla, roquette, spinazie, etc) en een eetlepel olijfolie. Geen enkel probleem!

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - MCT Olie - Nederland België9. MCT Olie
Een keto dag bestaat voor 75% uit vetten. Gezonde vetten. MCT olie is één van die gezonde vetten. Het bevat Medium-Chain Triglycerides (MCTs). Het hoeft niet metabolisch verwerkt te worden en kan direct door het lichaam gebruikt worden. Een ideale bron van energie dus! Het wordt dan ook veelvuldig door ketovoren gebruikt. Voornamelijk in de “Bulletproof Koffie”. MCT olie is wel een oliesoort die voor het gebruik langzaam opgebouwd moet worden, anders riskeer je na een kopje BP koffie de rest van de ochtend op het toilet te zitten… Klein beginnen dus!
Overigens bestaan er twee soorten MCT Olie: één gemaakt van kokos en één gemaakt van palm. Kies het liefst voor MCT olie van kokosolie. Net even iets beter voor het milieu dan palmolie.

Top 10 Keto Levensmiddelen - Keto voor Beginners - Olijfolie - Nederland België10. Olijfolie
En last but not least… de alom vertrouwde olijfolie. Zoals iedereen inmiddels wel weet is olijfolie een zeer gezonde olie. Het is breed toepasbaar en makkelijk te verkrijgen. Ketovoren maken er dan ook ruim gebruik van!

Conclusie:
Er is een goede top 10 van keto producten uit ons kleine onderzoek gekomen. Met deze basis producten, waarvan de meeste gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn, kun je prima als ketovoor van start. De keto voedingsmiddelen uit deze top 10 zijn zeker niet duurder dan “normale boodschappen”. Dus: snel naar de supermarkt en gá ervoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.